REKLAMA

Konkurs gastronomiczny „Zdrowie na widelcu” rozstrzygnięty

Dnia 6 marca 2017 roku w Niepublicznym Technikum Zawodowym w Końskich ZDZ w Kielcach odbył się konkurs gastronomiczny „Zdrowie na widelcu”.

REKLAMA

Poniedziałkowy konkurs odbył się z okazji 70 lecia ZDZ. Uczestnicy mieli trzy i pół godziny na przygotowanie dania które zachwyci jury. Gimnazjaliści podczas trwania konkursu zachwycali wiedzą , zorganizowaniem oraz techniką przygotowania dań konkursowych. Zwinnie poruszali się po sali gastronomicznej, dbając przy tym o czystość zajmowanych stanowisk. Rywalizacja była bardzo wyrównana, a o wygranej zadecydowały zaledwie 2 punkty. Każdy z uczestników otrzymał upominki oraz oficjalne zaproszenie na pokaz wicemistrza świata w carvingu Pana Pawła Sztanderskiego . Zwycięzcy otrzymali nagrody rzeczowe oraz dyplomy.

REKLAMA

I Miejsce zdobyły  Kinga Świadek oraz Emilia Kuśmierczyk z gimnazjum w Miedzierzy które przygotowały krem brokułowy z grzankami czosnkowymi.
II Miejsce zdobyły Marta Zielińska oraz Katarzyna Karasińska z gimnazjum nr 2 w Końskich które przygotowały pierogi z różnymi nadzieniami.
III Miejsce zdobyły Wiktoria Radzymińska oraz Dominika Krawczyk z gimnazjum w Stadnickiej Woli które przygotowały ciasto

Zdjęcia:

REKLAMA


Dodaj komentarz