Food feels good. Pod tym hasłem już w środę 23 marca rozpoczyna się festiwal Restaurant Week. Po raz pierwszy tak blisko Końskich! Jeśli jeszcze nie słyszeliście o festiwalu pora nadrobić zaległości.
REKLAMARestaurant week to najpopularniejsze i największe wydarzenie kulinarne w Polsce. Biorą w nim udział najlepsze restauracje. Szefowie kuchni przygotowują autorskie trzydaniowe menu w wersji mięsnej i wege. Festiwal odbywa się zawsze w duchu zero waste.
Restaurant week to świetna okazja, by poznać najlepsze restauracje, szczególnie, że cena festiwalowego menu, we wszystkich restauracja to tylko 59 zł. Dodatkowo, oprócz przyjemnych doznań kulinarnych, rezerwując swój stolik otrzymacie koktajl Martini Fiero & KINLEY Tonic Water
REKLAMADo tej pory festiwal cieszył mieszkańców dużych miast takich jak Warszawa, Kraków czy Wrocław. W wiosennej edycji debiutuje region Radomski i tak bliska nam restauracja Prowincja w Dworze Zbożenna (znajduje się mniej niż 30 km od granic Końskich).
Szef Kuchni Prowincji, Karol Zawisza w ramach festiwalu proponuje (poniżej możecie zobaczyć real foto potraw):
Menu wege
Ceviche z halibuta
Krewetki grillowane / mus z żółtych pomidorów i pasty curry / soliród / ryż shari
Menu mięsne
Rillettes wieprzowy / proziak / ćwikła z ogórkiem kiszonym
Pierś z kaczki sous vide / puree z kapusty czerwonej / parmezanowe ziemniaczki / sos z czarnego bzu
Do każdego menu na deser panna cotta kokosowa / karmel z czekoladą / coulis z mango i marakui
Zarezerwujcie swój stolik już dziś, zobaczcie, jakie to proste po kliknięciu w link: https://restaurantclub.pl/restaurant-profile/2586-restauracja-prowincja–przysucha-?festivalFilter=26&utm_source=restaurant&utm_medium=social&utm_campaign=RWP22W&utm_term=2586
Cieszcie się wyjątkowym wieczorem w Prowincji. Do zobaczenia przy stole.
Restauracja Prowincja w Dworze Zbożenna
www.dworzbozenna.pl
Zdjęcia: