Wiosenna edycja festiwalu najlepszych restauracji pod hasłem Food Sounds Good trwa. Już tylko do 28 kwietnia możecie spróbować festiwalowych dań. Najbliżej powiatu koneckiego możecie ich skosztować w Restauracji Prowincja w Dworze Zbożenna.
REKLAMATo już trzecia edycja, w której Prowincja bierze udział. W 2022 roku, wiosną i jesienią została oceniona, jako najlepsza restauracja w regionie radomskim. Tym razem też zbiera same wysokie oceny i rewelacyjne opinie, zobaczcie:
REKLAMA– „W jednym słowie: Perfekcja!” (menu B 23 03 2023)
– „Magiczne doświadczenie i podróż kulinarna. Cudowne miejsce, znakomita obsługa, a przede wszystkim kuchnia na najwyższym poziomie. Pierwszy raz uczestniczyliśmy w takim wydarzeniu, ale jestem pewna, że nie ostatni. W 100% będziemy polecać naszym znajomym.” (menu A 25 036 2023)
– „Fantastyczna przystawka, która łączyła różne typy smaków, zachowując prostotę i kunszt wykonania. Danie główne – doskonale przygotowana kaczka i zaskakujące kluski śląskie z batata – bardzo pozytywne smakowe doświadczenie. Wielowarstwowy deser nawiązujący wyglądem do początku wiosny – również pyszny. Obsługa na bardzo wysokim poziomie. Na pewno znowu wrócimy” (menu B 01 04 2023)
– „Bardzo ciekawe doznania smakowe, przełamane tradycyjne przepisy.. Profesjonalna obsługa kelnera, który opowiadał o każdej podanej potrawie w interesujący sposób. Restauracja położona w pięknym otoczeniu. Zdecydowanie polecam!” (menu AB 31 03 2023)
Pamiętajcie, że festiwal odbywa się zawsze w duchu zero waste. Organizatorzy dbają, by podczas wydarzenia marnowało się jak najmniej jedzenia, dlatego by oddać się kulinarnej przygodzie należy dokonać rezerwacji z przynajmniej jednodniowym wyprzedzeniem, wybrać swoje menu i festiwalowy koktajl.
Tym razem szef kuchni Prowincji, Karol Zawisza, proponuje:
Menu A
Przystawka:
Grzanka, sos aioli, plastry ogórka, rzodkiewka, avocado, mięta, bób, chili
Danie główne:
Dorada, mus z papryki piquillo, gnocchi, żółte pomidory, orzechy włoskie, szpinak, marynowany burak
Deser:
Ziemia jadalna, frużelina jagodowa, mascarpone, mięta
Menu B
Przystawka:
Grzanka, sos aioli, karkówka sous vide, pesto bazyliowe
Danie główne:
Udko z kaczki w karmelu, kluski z batatów, marynowana kapusta czerwona
Deser:
Ziemia jadalna, frużelina jagodowa, mascarpone, mięta
Nie przegapcie Restaurant Week i odwiedźcie Restaurację Prowincja, za sprawą której festiwal pojawia się tak blisko nas. Odwiedźcie stronę i zarezerwujcie swój stolik: https://bit.ly/RestaurantWeekProwincja.
Do zobaczenia przy stole!
Zdjęcia: