Kucharz Maciej jest zarówno kucharzem, jak i stand-uperem. To prawdopodobnie jedyna w Polsce postać, która komediowe występy na scenie łączy z gastronomią.
REKLAMA
Komik odwiedził Kozią Wolę w gminie Stąporków. Tam artysta dał świetny występ, w trakcie którego gotował i rozbawiał publiczność.
REKLAMA– „Na zaproszenie moje, ale i Mateusza Fitasa i KGW KWusie z Koziej Woli, przyjechał dzisiaj do nas Kucharz Maciej z Krakowa. No i prezentuje stand-up kulinarny” – opowiedział nam organizator spotkania Tomasz Kurcbart, radny gminy Stąporków.
Nietypowy występ komediowy oglądali mieszkańcy Koziej Woli. Mieli oni okazję skosztować znakomitego barszczu z puree chrzanowo-ziemniaczanym, który powstawał na ich oczach. Zapytaliśmy Kucharza Macieja, skąd pomysł na taki rodzaj występu.
– „Jestem kucharzem, trochę jestem też komikiem. Występuję na scenach, estradach, więc pomyślałem, czemu by tego nie połączyć. A że umiem gotować, jeszcze udało mi się parę razy opowiadać żarty dookoła tego, pomyślałem 'Kurczę, idę w to’ i bardzo mi się to podoba. Tak naprawdę chodzi o tę atmosferę. Kto nie lubi jak się mu gotuje i kto nie lubi jak się go rozśmiesza?” – odpowiedział nam komik.
Podczas spotkania zbierano środki na chorego Michała Bienia. Wydarzenie zorganizowali radny gminy Stąporków Tomasz Kurcbart oraz naczelnik OSP w Koziej Woli Mateusz Fitas.
Zdjęcia (Piotr Malinowski):