Za kilka dni minie trzecia rocznica funkcjonowania w Końskich popularnego lokalu Chicken King. Z tej okazji od niedawna możemy spróbować „kurczaków” w nowym wydaniu. Nowe menu kusi i zapewniamy, że warto je wypróbować.
REKLAMAPopularny w Końskich lokal zainaugurował swoją działalność w Walentynki 2015 roku. –„Chcieliśmy w naszym mieście ruszyć z czymś nowym i innym niż bardzo popularne kebab, czy pizza. Padło na kurczaki w przeróżnej odsłonie, które wcześniej wielokrotnie robiłam w domu, czy w swoich poprzednich miejscach pracy związanych z gastronomią.” – opowiada nam Małgorzata Piotrowska, właścicielka Chicken Kinga.
Lokal szybko stał się ulubionym miejscem wielu osób. Również dlatego, że można w nim nie tylko smacznie zjeść, ale i skorzystać z dodatkowych atrakcji: posłuchać muzyki z szafy grającej, zagrać w bilard, rzutki, czy piłkarzyki. Można także po prostu usiąść ze znajomymi i napić się złocistego trunku. –„Naszą załogę tworzą osoby młode, staramy się stworzyć atmosferę na tyle luźną by każdy czuł się tutaj po prostu dobrze. Jednocześnie działamy jak normalna restauracja – można do nas przyjść, usiąść w lokalu i po prostu zjeść obiad. Należy tylko pamiętać, że zgodnie z nazwą: tutaj królują kurczaki” – opowiada nam szefowa restauracji.
REKLAMAKlikając w zdjęcia poniżej możecie zobaczyć menu restauracji Chicken King:
W nowym menu Chicken Kinga znajdziemy różne zestawy obiadowe: wings (skrzydełka, frytki, sałatka colesław), specjal (skrzydełka, fileciki, frytki i sałatka), strips (fileciki, frytki, słatka), ale i między innymi: kapsalona, kubełki wypełnione skrzydełkami i filetami, czy przeróżne kanapki: twist (kurczak z różnymi dodatkami zawijane w tortillę) oraz kurczakowe burgery. Hitem jest black burger serwowany w czarnej bułce. To co charakteryzuje to menu to zawsze chrupiąca, aromatyczna i przepyszna panierka do każdego rodzaju kurczaka oraz różnorodne sosy, o które właścicielka dba z największą starannością.
Na mniejszy głód można zamówić też różne przekąski: krążki cebulowe, pieczarki w panierce, qurrito, quesadillę na dwa sposoby, czy frytki. Do picia oprócz piwa dostępne są kawa, herbata i różne napoje.
Przykładowe dania i zestawy, które można zamówić w Chicken King (kliknij by powiększyć):
Na dowóz i podczas imprezy.
Bardzo ważną częścią działalności Chicken King jest prowadzenie dowozów jedzenia do domów czy firm. Wszystkie wymienione wcześniej dania można zamówić telefonicznie (607 075 605), a zamówienia powyżej 15 złotych są dowożone na terenie miasta gratis. Poza miastem opłata jest symboliczna – 1 zł / km. Firma na specjalne zamówienie może też zorganizować catering na Waszą imprezę np. urodziny, czy komunię – wtedy menu nie jest już wyłącznie oparte o dania z drobiu, a realizowane są indywidualne życzenia klienta.
W Chicken Kingu zorganizujesz imprezę okolicznościową już od 70 złotych od osoby. –„W lokalu robimy różne imprezy: począwszy od chrzcin przez komunię, aż po urodziny i kinder bale podczas, których pracują animatorzy. Istnieje także możliwość wynajęcia sali pod własne potrzeby.” – opowiada nam Małgorzata Piotrowska.
Zachęcamy do skorzystania z oferty koneckiego Chicken Kinga. O szczegóły można pytać na miejscu lub pod numerem telefonu 607 075 605. Pod tym samym numerem należy także składać zamówienia na dowóz dań, czy rezerwować salę pod imprezy.
Więcej o restauracji znajdziecie także na jej stronie na Facebooku – TUTAJ.
Zdjęcia: