Jadłodajnia Karmnik przyzwyczaiła mieszkańców Końskich do serwowania przepysznych obiadów w bardzo przyzwoitej cenie (za zestaw zupa + drugie danie zapłacimy kilkanaście złotych). W okresie zagrożenia epidemią restauracje ciągle pracują i serwują jedzenie na dowóz oraz odbiór własny. Wystarczy zamówić telefonicznie – 730 030 699. Podczas dostarczania posiłków zachowane są najwyższe normy higieny.
REKLAMAW trakcie epidemii nie zjemy w lokalu, ale pyszne dania z Karmnika można zamówić w dowozie lub odbierze własnym. Restauracja proponuje codziennie inny zestaw, a każdorazowo są to pełnowartościowe dania. W Karmniku króluje polska kuchnia. Na przykład w ostatni piątek serwowano barszcz czerwony z uszkami/krokietami oraz kugiel, a w czwartek udko z kurczaka z ziemniakami i surówką oraz rosół. Wykaz dań na cały tydzień załoga „Karmnika” publikuje w poniedziałku na Facebooku – TUTAJ. Zamówienia przyjmowane są pod numerem telefonu 730 030 699. Zamówienia można składać od poniedziałku do piątku do godziny 16:30. Istnieje możliwość zapłaty kartą płatniczą – zarówno na miejscu, jak i w dowozie.
REKLAMAKarmnik w trakcie epidemii koronawirusa wspiera także koneckich medyków. Pracownicy jadłodajni ciepłymi posiłkami wspierają pracujących na oddziale ratunkowym Szpitala im. św. Łukasza w Końskich.
Przykładowe menu (na tydzień 30.04 – 03.04):
30.03. Poniedziałek:
– krupnik,(1,9)
– kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka. (1,4,7,9)
31.03. Wtorek:
-zupa pomidorowa,(1,7,9)
– kotlet schabowy, ziemniaki, surówka. (1,3,7,9)
01.04. Środa:
– zupa ogórkowa,(1,7,9)
– placek po węgiersku.(1,3,7,9)
– gulasz, kasza, surówka.(1,3,7,9)
02.04. Czwartek :
– kapuśniak ze słodkiej kapusty,(1,7,9)
– wątróbka drobiowa, ziemniaki, surówka. (1,3,9)
03.04. Piątek :
– zupa pieczarkowa(1,7,9)
– ryba, ziemniaki, surówka. .(1,3,7)