Restauracja „Przy Skwerku” mieszcząca się w Końskich przy ulicy Piłsudskiego 16 rusza z nowym menu, o które zadbała nowa właścicielka tego miejsca – Aleksandra Kudłacz. W nim zaś pojawi się pizza, wiele nowych dań z całego świata, a także karta win. Z tej okazji gościem restauracji będzie znakomity szef kuchni Marcin Piotrowski, znany choćby z telewizyjnych formatów Top Chef oraz Hell’s Kitchen. Dowóz wszystkich zamówień na terenie miasta będzie gratis, a składać można je pod numerem telefonu: 798 922 018.
REKLAMAW nowym menu „Przy Skwerku” każdy znajdzie coś dobrego dla siebie. Na początek zupełna nowość, czyli pizza z prawdziwymi włoskimi składnikami, wypiekana w piecu. Pizzę będzie można zamówić w rozmiarach 32 oraz 42 cm. Na ten moment restauracja zaproponuje siedem rodzajów tego włoskiego placka – każdy z najwyższej jakości składnikami.
REKLAMANowością będzie też karta win, a w niej dziesięć rodzajów tego trunku – od win musujących przez wytrawne, półwytrawne po słodkie. Oczywiście do wyboru będą zarówno wina białe, jak i czerwone.
W menu pojawią się dania z całego świata, ale to przede wszystkim autorskie kompozycje znakomitych kucharzy pracujących w „Przy Skwerku”. Znajdziemy tam choćby hinduski szaszłyk butter masala podawany z ryżem basmati, krewetki w tacosach, czy polskiego (dużych rozmiarów) schabowego z kością. W ofercie także ryby, czy pierś z kaczki.
Wszystkie nowe pomysły wprowadza nowa właścicielka tego miejsca, którą od niedawna jest Aleksandra Kudłacz.
Dotychczas hitem tej restauracji było codziennie inne menu lunchowe – za 24 złote można tam zjeść zupę, drugie danie oraz deser. W tym przypadku nic się nie zmieni, a lunche powrócą wraz z nadejściem nowego menu. Od piątku do niedzieli nad jakością serwowanych dań czuwał będzie wybitny szef kuchni Marcin Piotrowski, warto przyjść do koneckiej restauracji i spróbować nowych dań, a także pizzy. Kto nie może niech zamawia do domu – na terenie Końskich dowóz gratis.
Restauracja Przy Skwerku,
Końskie ul. Piłsudskiego 16
Telefon: 798 922 018
Facebook – TUTAJ
Jak wszystko będzie drogie to i tak nikt nie przy nawet nowe menu czy znany szef kuchni tego nie zmieni… ma być smacznie odpowiednia ilość i w przystępnej cenie 24 zł za obiad w końskich to przesada… góra 18zł Ludzie chcą zjeść i mało zapłacić a nie jak to się mówi, że do restauracji to się chodzi degustować….
Jeśli ceny będą w tych granicach ok.25 zł za porządny zestaw obiadowy lub za pojedyńcze danie ale odpowiednio duże to będzie ok. zaś Końskie odbiją się rozwojem od dna cwaniactwa i skąpstwa i szemranych lokalnych układów. Jeśli natomiast będzie znów zmowa i spekulacja wymuszania cen na klientach to ani turystycznie ani wewnętrznym popytem nikt nic nie zyska i będzie jedynie stagnacja kolejnych lat dla wąskiej grupy społecznej. Miasto w nowej odsłonie ma szanse na odbudowę i rozwój po tym haniebnym okresie tzw.transformacji ustrojowej z lat 89-2015.
witam a czy był ktoś z was u GULJANA ,jak wrażenia i ceny
smacznego.