Już od roku w Rudzie Malenieckiej można zjeść prawdopodobnie najlepszą pizzę w regionie. San Vito Lo Capo od początku stawiało na wysokiej jakości składniki i to się opłaciło. Restauracja ma stałe grono, powracających klientów. Kilka dni temu odwiedziliśmy ją po kilkumiesięcznej przerwie i możemy potwierdzić, że włoski przysmak z tego miejsca nie stracił na jakości i smaku! Pojawiły się za to nowości dostosowane do lokalnego rynku jak pizza Hawaii, Wiejska, czy z kurczakiem. Brylują jednak wciąż włoskie przepisy i składniki prosto z Italii.
REKLAMASan Vito Lo Capo to pizzeria Agnieszki i Artura Popielskich zamieszkujących tę samą gminę. Idea była prosta: właściciele chcieli postawić przede wszystkim na jakość i włoski smak. Stąd ciasto na oryginalnej recepturze z Italii i używanie gdzie tylko się da składników z tego kraju. To się opłaciło! Po roku w tym miejscu widać klientów, którzy cały czas wracają po prawdopodobnie najlepszą pizzę w regionie –„Chcielibyśmy bardzo podziękować wszystkim naszym klientom, którzy od roku są z nami. Cieszy nas niezmiernie, że pizza którą serwujemy przypadła Wam do gustu. Wkładamy w nią całe serce. Już za kilka dni będziemy świętować rok działalności – mamy nadzieję, że kolejne lata także będziecie z nami” – mówi nam Karina Soboń, menadżer pizzerii.
A serwowana pizza zdecydowanie gościom smakuje, co potwierdza bardzo duża ilość pozytywnych komentarzy w mediach społecznościowych, a także fakt wciąż powracającej grupy stałych klientów, którzy regularnie odwiedzają to miejsce aby ponownie delektować się smakami włoskich placków.
REKLAMAEkipa San Vito Lo Capo od pierwszego dnia funkcjonowania pizzerii kładła największy nacisk na jakość oraz smak wyrobu, dlatego nieustannie pracuje wyłącznie na oryginalnych włoskich produktach. Właściciele od początku pragnęli stworzyć też atmosferę rodem z południa Europy, chcieli by wszyscy w pizzerii czuli się jak we włoskim domu. Jak się okazało – klienci to doceniają.
Baczni obserwatorzy zauważą dbałość o szczegóły w tym miejscu – na stołach znajdują się najlepszej jakości oliwy, z których można korzystać zupełnie za darmo, dodawane do pizzy sosy smakują wyśmienicie i także są gratis. Na plackach zaś znajdują się produkty tylko wysokiej jakości, gdzie za przykład można podać pizzę Bresaola ze znakomitą, długodojrzewającą włoską wołowiną. Innym nieco bardziej pospolitym przykładem jest użycie na pizzy Hawaii świeżych ananasów, a nie wyciągniętych prosto z puszki.
Już dziś zapraszamy do świętowania pierwszych urodzin pizzerii San Vito Lo Capo, która mieści się pod adresem Ruda Maleniecka 125 (kilkadziesiąt metrów od drogi krajowej). Przewidziane są liczne niespodzianki oraz rabaty, ale o nich możecie dowiedzieć się z fanpage restauracji TUTAJ. Wiemy, że ma być kolorowo, słodko i hucznie.
Zapraszamy do pizzerii San Vito Lo Capo
Ruda Maleniecka 125 (zjazd z drogi krajowej w kierunku Lipy, naprzeciw delikatesów)
telefon: 787 971 413
Zdjęcia: