REKLAMA

Na św. Marcina najlepsza gęsina… w Prowincji!

Wzorem ubiegłych lat na 11 listopada polecamy Wam wizytę w restauracji Prowincja w Dworze Zbożenna i skosztowanie wyjątkowych dań z gęsiny.

REKLAMA

Będzie można tam skosztować czarnych pierogów z gęsiną, piersi z gęsi sous vide i uda confit z puree z dyni i sosem wiśniowym. Wybierzcie się na leniwą sobotę lub niedzielę do Dworu Zbożenna, w którym mieści się Prowincja.

REKLAMA

Pogoda może nie będzie rozpieszczać ale na mały spacer po jesiennym, dworskim parku warto się skusić, by zaostrzyć apetyt na pyszne dania z gęsiny. Po spacerze będziecie mogli się rozgrzać bulionem z gęsi z pietruszkowymi kluseczkami. Na rozgrzewkę Prowincja poleca również swój wyjątkowy napar z tymianku lub grzane wino.

Jeśli nie jesteście fanami gęsiny nic straconego. Jesienne menu Prowincji jest niesamowitą kulinarną podróżą. Świetne makarony, bułeczki bao, rewelacyjna troć i ossobuco – to tylko niektóre z propozycji!

Miłego weekendu w Prowincji!

Więcej informacji i proponowane menu z gęsiną znajdziecie pod linkiem:  https://bit.ly/ProwincjaGesina.

Zdjęcia:

REKLAMA

One thought on “Na św. Marcina najlepsza gęsina… w Prowincji!

  1. Toja pisze:

    Klimatycznie ,smacznie ,świetna obsługa, kto był tam ,ponownie wraca.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *