Jeżeli cenicie tradycyjny smak i chcecie zapewnić sobie i Waszym bliskim najlepsze, zdrowe produkty sięgnijcie po Specyjały Świętokrzyskie. To seria wyrobów zawdzięczająca swoją wyjątkowość lokalnej kulturze, tradycji, doświadczeniu, a przede wszystkim wysokiemu kunsztowi wędliniarzy. Kto spróbuje ten zakocha się w tych produktach! Teraz do świąt można je nabyć w wyjątkowej ofercie (szczegóły na końcu artykułu)!
REKLAMASpecyjały Świętokrzyskie wytwarzane są według dawnych receptur. Niezwykły smak i zapach powstaje dzięki starannie dobranej kompozycji przypraw oraz polskiego mięsa. Proces wędzenia odbywa się w tradycyjnych wędzarniach opalanych drewnem olchowo-bukowym nadając wędlinom naturalnego koloru i smaku. Tak, jak to robiono dawniej, nie mają zbędnych dodatków i sztucznych konserwantów.
A wszystko po to, by nie sprawić zawodu Smakoszom.
Wśród Specyjałów Świętokrzyskich znajdziecie rewelacyjne wędzonki. Soczyste, delikatnie słone o klasycznym smaku i bukiecie tradycyjnej wędzonki, a co najistotniejsze – zdrowe. Specyficzny zapach oraz hebanową barwę uzyskują poprzez wędzenie z zastosowaniem drewna bukowego w tradycyjnej wędzarni z cegły szamotowej. Pasztety przyprawiane pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim, suszoną pietruszką, gorczycą, majerankiem oraz innymi przyprawami nadającymi wyjątkowy smak.
Spróbujcie świetnych kiełbas poddanych wędzeniu, pieczeniu i suszeniu gorącym dymem olchowym. Pieczone na szaro wędliny (bez soli peklującej) mają niepowtarzalny smak i soczystość. Zawdzięczają to dobremu pochodzeniu surowca oraz odpowiednio dobranej marynacie z bogactwem przypraw naturalnych z dominującą nutką czosnku.
Specyjałów Świętokrzyskich nie może zabraknąć, szczególnie na Waszym świątecznym stole. Zobaczcie ofertę i włączcie Specyjały Świętokrzyskie do codziennej diety swojej rodziny.
Nie przegapcie, zamówienia można składać do 17 grudnia.